Cykla i Fjällen

Cykling i Lindvallen

Tips på cykling i Sälenfjällen

Att cykla i fjällen har blivit mycket populärt. Här får du några tips på bra cykelleder i Sälenfjällen, för både vuxna och barn.

Cykling för barn i Lindvallen

Vid Sälens bikepark i Lindvallen finns barnens downhill vid sittliften Gustaf express. Denna downhillbana med enklare hopp, doserade kurvor och träningsområde med lättare hinder i trä och grus är jättekul för barn som gillar att cykla. Både vid Gustavstorget, Sälfjällstorget och på Experiumtorget hittar barnen pumptrackbanor för cyklar i alla storlekar, inlines och sparkcyklar. Ytterligare ett tips är Valles cykelled som slingrar sig hela vägen från Experiumtorget till Concept store på Sälfjällstorget.

www.skistar.com


Cykling i Rörbäcksnäs

Strax norr om Sälen ligger den lilla byn Rörbäcksnäs, som har blivit ett cykelparadis för cross country-fantaster. Här finns dessutom cykelleder som passar även de mindre barnen och de som är nybörjare på cykling. Leden Siktån är perfekt med sina två kilometer stig och traktorväg. 

www.rorbacksnas.se


Cykling Lindvallen, Hemfjället

Vill du cykla högst upp på fjället kan du starta vid ledcentralen på Lindvallen Vid Experiumtorget. Om du inte vill cykla hela sträckan på 24 kilometer kan du ta liften Gustav Express upp på fjället. Om inte så cyklar du upp på fjället via fjällvägen och Sälfjällstangen. Väl på toppen följer du vandringsleder mot Hemfjället. Underlaget varierar mellan spänger och stigcykling. Svårighetsgrad svart.


Cykling Sälen by, Versjörundan

Versjörundan startar vid Vasaloppsstarten i Berga by. Det är en cykeltur på 35 kilometer på grusvägar genom skogsområden. Cykla över Riksväg 66 och följ skyltningen mot Versjön. När du passerat Version följer du skyltarna tillbaka med mycket utveckling tillbaka till Vasaloppstarten. Svårighetsgrad blå.


Cykling Kläppen, Örebäcksleden

Örebäcksleden startar vid Kläppen camping och fortsätter norrut via första delen av Gusjöslingan, över riksvägen och vidare uppför en lång stigning på en grusväg. Du fortsätter upp mot Vasaloppsvägen och efter cirka tre kilometer viker du av söderut och tillbaka till Kläppen. Väl inne i skidanläggningen viker leden av längs gamla downhillbanan ner till Tranantorget och tillbaka till Kläppen camping. En cykeltur på 11 kilometer. Svårighetsgrad röd.


Hyr boende Lindvallen

Tips bra boende i Lindvallen.


Tips hur cykla mountainbike

 1. Cykla som i vatten
  Ha en avslappnad och fjädrande kropp när du cyklar i terräng med många rötter. Ju stelare du är desto lättare är det att välta med cykeln, eftersom du motarbetar cykelns rörelser när den rör sig över underlaget.
 2. Håll farten i nedförsbacken
  Håll en jämn och lagom hög hastighet i nedförsbacken för att lättare ta dig över stora rötter. Är farten för låg har framhjulet en tendens att stanna vid hindret medan du själv flyger över styret.
 3. Bromsa lagom
  Använd bromsarna förnuftigt. I ett brant nedförslut ska du inte använda frambromsen. Bromsa istället bakhjulet och gör det stötvis. Håller du bromsen intryckt låser du bakhjulet så att det bara släpar i marken. Det ger dåligt grepp.
 4. Cykla i nedförsbacke
  När du cyklar utför ska du resa dig upp så att ben och kropp kan följa underlaget. Flytta tyngden så långt bak som möjligt. Ju brantare backe, desto mer tyngd skall du lägga på bakänden.
 5. Cykla i uppförsbacke
  Ska du cykla uppför bör du sitta kvar på sadeln så länge du kan. Luta dig framåt för att minska luftmotståndet och växla sakta ner innan du kommer fram till backen så du kan trampa i samma tempo som tidigare. Ha gärna clipspedaler för full kontakt med pedalen.
 6. Cykla högt upp i terrängen
  Om det har regnar mycket undviked du lera och vatten genom att cykla högt upp i terrängen.

I och runt om Sälenfjällen finns det massor av goda mountainbikeleder så du har mycket spännande cykling att se fram emot i fantastisk och unik fjällmiljö.

Välkommen till www.kungshamnshuset.se

Semesterboende i Kungshamn.

SEMESTER I KUNGSHAMN

Semester i Kungshamn och Smögen.

Kungshamn ligger på gångavstånd från populära Smögen.

Smögen.

Facebook

BOKA BOENDE SOMMARTID

Om du är instresserad av att hyra boende under sommaren bör du vara ute i god tid då efterfrågan är mycket hög. 

Hyr fritidsboende Kungshamn.

ATT GÖRA

Sotenäset har mycket att erbjuda året runt. Se tips på aktiviteter

Vandra i Bohuslän

Tips: Upplev vandring i toppklass och gå längs Soteleden eller vandra på Ramsvikslandet.

BOKA MASSAGE

Massage i Kungshamn.

Caritas Wellness erbjuder energigivande massage, i bottenplan på huset. Endast tidsbokning.

BOKA FJÄLLBOENDE

Boka fjällboende i Lindvallen

Boka mysigt och liftnära boende i Lindvallen, Sälen. 8 bäddar. Läs mer

SOMMAR I FJÄLLEN

Sommar i Sälenfjällen.

Sommar i Sälenfjällen bjuder på många fantastiska naturupplevelser till fots eller på cykel. Läs mer om sommaraktiviteter i Sälenfjällen.

Ullmax