Sommartid i Sälenfjällen

Tips att göra i Sälenfjällen sommartid.

Sälenfjällen

De svenska fjällen har mycket att erbjuda även sommartid. Naturen är sagolikt vacker och kvällarna långa och ljusa. Den perfekta miljön oavsett om du vill hitta lugnet eller vill ha en mer aktiv semester.

Ett populärt och bra alternativ är att åka till Lindvallen som ligger i Sälenfjällen. Här finner du mängder av aktiviteter att välja mellan. Den perfekta sommarsemestern för dig som gillar ett aktivt friluftsliv.

Lindvallen har en stor och välsorterad ICA-butik som är öppet året runt, alla dagar 7-22. Stor parkering och laddstoplar för elbilar är ett extra plus. Att ha tillgång till en bra matbutik under semestern gör allt mycket enklare. Lilla ICA Lindvallen är en mindre närbutik som ligger vid stora entrén på Experium.

Upplevelsecentret Experium i Lindvallen är öppet året runt. Här finns bio, gym, ett lekland med bollhav, klätterställningar, cykelbanor och tunnlar. Här kan du bowla, bada i ett 3000 kvadratmeter stort äventyrsbad med bland annat en 200 meter lång vattenrutchbana. Du kan även testa att surfa i en så kallad Flownrider. Vill du ha skön relax och återhämtning är Saunavärlden och spa-behandlingar att rekommendera. 

Utanför Skistar Lodge Experium finns en äventyrsgolfbana med nio hål som är ett Skistar Sälen i miniatyr. -Jättekul och jättefin golfbana!

Spela padel i Sälen. Det finns två utomhusbanor på andra sidan vägen om Experiumtorget. Det finns också utomhusbana vid Högfjällshotellet.

Att vandra i fjällen är en fantastisk upplevelse och i Sälenfjällen finns det flera vandringsleder att välja mellan.

Vandra i Sälenfjällen

Vill du cykla eller gå torrskodd på fjället kan du välja mellan tre vandringsleder där det ligger tre brädor i bredd. En av lederna sträcker sig från toppen av Gustavbacken mot Stensjön och Hemfjällstugan. Den andra kan du vandra ut på den sommaröppna Storfjällsgraven. Den tredje leder går från Högfjällshotellet och ut mot Östfjällsstugan. Denna led är både asfalterad och grusad.

Gillar du att cykla i fjällen är Lindvallen perfekt. Här finns banor och leder som är byggda både för avancerade cyklister och för nybörjare. Läs mer om olika cykelleder runt Sälenfjällen.

Lindvallen höghöjdsbana ligger ca 10-15 meter upp i luften. Du förflyttar dig mellan plattformar och försöker ta dig över hinder som inkluderar allt från balansgång på stockar till repbroar, linbanor och spindelnät. Passar alla från tio år. 

Sälenfjällens golfklubb har en golfbana som ligger 500 meter över havet med en makalös vacker utsikt över fjällvärlden.

Boende i populära Lindvallen.

Hyr boende i Blå Byn i Lindvallen, en 8-bäddsstuga med altan i söderläge, bastu och braskamin. Här bor du på gångavstånd till det mesta, sittliften Gustav Express ligger bara ett stenkast bort så att du enkelt kan ta dig upp på fjället både med och utan cykel.

LÄS MER OM BOENDET


Sommaraktiviteter

Se sommarens evenemang

Välkommen till www.kungshamnshuset.se

Semesterboende i Kungshamn.

SEMESTER I KUNGSHAMN

Semester i Kungshamn och Smögen.

Kungshamn ligger på gångavstånd från populära Smögen.

Smögen.

Facebook

BOKA BOENDE SOMMARTID

Om du är instresserad av att hyra boende under sommaren bör du vara ute i god tid då efterfrågan är mycket hög. 

Hyr fritidsboende Kungshamn.

ATT GÖRA

Sotenäset har mycket att erbjuda året runt. Se tips på aktiviteter

Vandra i Bohuslän

Tips: Upplev vandring i toppklass och gå längs Soteleden eller vandra på Ramsvikslandet.

BOKA MASSAGE

Massage i Kungshamn.

Caritas Wellness erbjuder energigivande massage, i bottenplan på huset. Endast tidsbokning.

BOKA FJÄLLBOENDE

Boka fjällboende i  Lindvallen

Boka mysigt och liftnära boende i Lindvallen, Sälen. 8 bäddar. Läs mer

SOMMAR I FJÄLLEN

Sommar i Sälenfjällen.

Sommar i Sälenfjällen bjuder på många fantastiska naturupplevelser till fots eller på cykel. Läs mer om sommaraktiviteter i Sälenfjällen.

Ullmax